Latest Posts

Avon Calming Effects mattifying tečni puder

By 08:37

Za danas je na programu recenzija Avonovog najnovijeg tečnog pudera, a mog prvog Avonovog pudera. U pitanju je Calming effects mattifying tečni puder. Prvo, razlog zbog koga nisam ranije koristila Avonove pudere bio je taj što sam bila ubeđena da ću promašiti nijansu, s obzirom da mi i karmini i lakovi često izgledaju potpuno drugačije uživo od one nijanse u katalogu, tako da je u mojoj glavi šansa da se omaši nijansa pudera bila ogromna. 

Međutim, ovaj puder me je privukao u brošuri, bio je jako povoljan, oko 500 dinara, nijansa Nude mi se učinila odgovarajućom, pa sam rešila da probam. Svočeve svih nijansi pogledaje kod Snow White i Makeup Arene.  Kako se meni ovaj puder pokazao, pogledajte u nastavku.



Dolazi u lepoj staklenoj ambalaži sa pumpicom i ima standardnih 30 ml. 



Proizvođač za ovaj puder kaže da umiruje osetljivu kožu, daje joj prirodnu mat završnicu, sa nadogradivom pokrivnom moći, bez efekta maske. Što se tiče sastojaka, greškom ih nisam uslikala, možete ih izguglati. Mene iskreno liste sastojaka ne zanimaju previše, niti se razumem previše, niti mi koža negativno reaguje na kozmetiku, pa nisam pažljiva u iščitavanju i studiranju.

Bočicu najpre treba malo promućkati, a ono što sam prvo primetila je da pumpica izbacuje vrlo malu količinu proizvoda. Prešla sam se i pomislila da će mi zbog toga trebati više pumpica za celo lice, pa sam pri prvom nanošenju definitivno preterala. Za jedan tanak sloj sasvim su dovoljne dve pumpice, zato što se puder izuzetno lepo razmazuje. Tekstura je relativno retka - malo gušća od Healhty mix-a, a ređa od Bourjois 123 (nekako su mi oni reper za poređenje). Miriše na neke Avonove kreme za telo koje sam nekada koristila, blag i nežan miris, recimo da meni vuče na neku dečju kremu, meni niti smeta, niti ga volim, ali oseća se samo prilikom nanošenja, tako da nije problem.

Evo koliko proizvoda izbacuje jedna pumpica:


A evo i kako se lepo razmazuje.



Ovde naravno nije razmazano do kraja, ali evo, ova jedna pumpica bi komotno prekrila celu nadlanicu, čisto da imate osećaj količine koja vam je potrebna.

Tekstura je kao što rekoh srednje gusta i lepo razmaziva. Probala sam da ga nanosim i srednje gustom i jako gustom četkom, kao i nekom vrstom sunđera, ali mi nekako najlepše legne kada ga nanesem prstima, što mi je prosto neverovatno, jer nisam nanosila puder prstima godinama. Ovaj se, međutim, tada tako lepo stopi sa kožom, i bude mi dovoljna manja količina nego četkom. Posle izblendam još malo Eveline vlažnim sunđerom, čisto da ne ostane neka štraftica od prsta, i efekat je odličan. Ne uvlači se u fine linije, ne naglašava neravnine ni pore. Nemam suvih ni isperutanih delova na licu, ali mislim da bi ih isticao, što je i normalno, s obzirom da nije namenjen suvoj koži. 

Pokrivna moć je prilagodiva, odnosno može biti kakva želite, sem pune pokrivnosti - sa ovim puderom teško da ćete je dobiti. Dve pumpice meni daju neku jepu srednju pokrivnost, a može se, gde je potrebno, nadograditi u još jednom tankom sloju, dok treći ne bih preporučila, deluje cakey.

Završnica je onakva kakvu ja najviše volim, prirodna mat. Ne deluje suvo, puderasto ni brašnjavo, a ipak je mat. Što se tiče trajnosti, na mojoj normalnoj ka meštovitoj koži bez setovanja stoji oko 3 sata bez prosijavanja, tada se malo zasija T-zona, ali ni blizu koliko bi se zasijala sa nekim puderima koji nemaju mat završnicu. To što prosija ne znači da spada sa lica, bez setovanja traje oko 5 sati. Ja volim uvek da setujem lice, T-zonu nečim za jače matiranje, ostatak lica nečim laganijim, jer ne volim ni da sijam, ni da se popravljam čitavo radno vreme, i kada ga tako setujem, ovaj puder mi bez problema traje 8 sati. Kada kažem bez problema, mislim ne samo da stoji na licu, već i da se ne razdvaja, nakuplja čudno, i da ne oksidira, što je ogroman plus.Sasvim zadovoljavajuće.

Što se tiče boje, to mi je kod ovog pudera ono najbolje. Ubola sam je kao nikad u životu! Ranije sam kukala kako mi je Bourjois 52, koju najčešće koristim, pola nijanse tamnija i pola nijanse žuća nego što bi trebalo. Nijansa Nude je tačno toliko svetlija, i tačno toliko neutralnija.

Levo: Avon Calming - Nijansa nude 
Desno: Bourjois 123 - nijansa 52


Ova nijansa je savršena za mene, i definitivno ću isprobati još Avonovih pudera, sada kada sam našla svoju nijansu.

Mislim da suvoj koži nikako ne bi odgovarao, ali ni previše masnoj, ne bez ozbiljno dobrog setovanja. Što se tiče umirujućeg efekta, moja koža nije osetljiva da bih to od pudera tražila, a verujem i da se oni sa osetljivom kožom ne okreću baš puderu kao tretmanu, nego koriste za to odgovarajuću preparativu.

Sve u svemu, vrlo solidan puder za svaki dan, lepo se slika, solidno traje, prirodno izgleda i boja mi je odlična. Ko očekuje puder koji će mu promeniti život, neka traži dalje, ko želi puder za potpuno pokrivanje i specijalne prilike, takođe, ali oni sa normalnom/mešovitom kožom koji žele povoljan a fin puder za svaki dan, neka obrate pažnju na ovaj, mislim da će se prijatno iznenaditi! :)

Jeste li probale ovaj puder? Da li volite Avonove pudere?

You Might Also Like

11 comments

  1. Odlican izbor, koristila sam ga oko dve godine zaredom, u nijansi Almond ili tako nesto i bila prezadovoljna. Korektan odnos cene i kvaliteta.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja imam običnu avon Calming Effects tečni puder. I prezadovoljna sam, za male pare lepo prikriva.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман25. март 2015. 05:13

    Imam onaj stari Calming Effects i prezadovoljna sam njime :) Iako je namenjen suvoj kozi, mojoj mesovitoj savrseno odgovara :) Cim ga potrosim narucicu ovaj tvoj, slicnih su osobina koliko vidim, i moj je kremast i daje polumat finis, ma divan je puder ! Probala sam i druge Avonove pudere, jedino mi onaj Extralasting nije odgovarao, ostali su bili solidni, mozes da narucis testere vise vrsta da vidis koji ti odgovara :) Lepa recenzija. Kristina

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман25. март 2015. 05:13

    Imam onaj stari Calming Effects i prezadovoljna sam njime :) Iako je namenjen suvoj kozi, mojoj mesovitoj savrseno odgovara :) Cim ga potrosim narucicu ovaj tvoj, slicnih su osobina koliko vidim, i moj je kremast i daje polumat finis, ma divan je puder ! Probala sam i druge Avonove pudere, jedino mi onaj Extralasting nije odgovarao, ostali su bili solidni, mozes da narucis testere vise vrsta da vidis koji ti odgovara :) Lepa recenzija. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga :) Ja sam baš prijatno iznenađena, sigurno ću ih isprobati još! :)

      Избриши
  5. Анониман25. март 2015. 05:14

    Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман25. март 2015. 05:16

    Uf, 3 puta je izasao komentar, zezalo je nesto, izvini molim te :) Kristina

    ОдговориИзбриши
  7. I ja sam dobila istu nijansu, i iako mi je dovoljno svijetla, na mom licu je i dalje prežuta, izgledam bolesno s njom xD miješam je s jednom bb kremom i tada mi nijansa odgovara :) voljela bih kada bih ga i samostalno mogla koristiti jer mi je jako dopada efekat i finiš koji daje :)

    ОдговориИзбриши
  8. Одговори
    1. Eto, zaboravih da napišem - ni najmanje! Meni je to baš važno, s obzirom da jedva pronađem dovoljno svetlu neutralnu nijansu, i baš se razočaram kad mi posle pola sata ne bude to to :)

      Избриши
  9. Aa pa divno! I ja imam svijetao ten i taman kad se ponadam da sam pronašla odgovarajuću nijansu, ona promijeni boju! Moraću pokušati sa ovom podlogicom i hvala ti puno na odgovoru. :))

    ОдговориИзбриши