Latest Posts

Potrošeni proizvodi #2

By 06:50

Prvo vam dugujem izvinjenje što tri nedelje nije bilo posta. Nisam se olenjila, sprečile su me okolnosti, ali evo, vraćam se jednim podužim i nadam se informativnim postom. Bila sam jako dobra u nekupovanju proizvoda koje već imam, dok ove postojeće ne potrošim, pa mi se kesa sa praznim ambalažama napunila do vrha. U nastavku pogledajte šta sam to potrošila prethodnih meseci, i kakvi su mi utisci.


Kao što vidite, gomila je poprilična, i ima svega. Počeću od proizvoda za kosu.


Lilly šampon od koprive - ovaj šampon nisam koristila samostalno, već za mućkanje onog čuvenog šampona za rast i oporavak kose sa kapima koprive, pantenolom, ricinusom itd. Meni ta mešavina ne odgovara, ne dopada mi se efekat na kosi, a ne primećujem ni neke dugoročne efekte, pa ga neću ponovo praviti. Šampon od koprive sam po sebi, nemam nameru da samostalno koristim, tako da ga neću ponovo kupovati. Ima ga u Lilly drogerijama i čini mi se da je bio oko 200 dinara.

InSight regenerator za oštećenu kosu - odličan povoljan regenerator, koji meni traje više od pola godine, a perem kosu svaki drugi dan. Novi je već kupljen, u Alexandar cosmeticsu, gde je nešto manje od 600 dinara za litar proizvoda, što je smešna cena s obzirom na odličan kvatitet. Nema gadne sastojke, lepo razmrsi i omekša kosu, pripremi je za dalju negu i oblikovanje, sve što jedan regenerator treba da radi. Jaču negu ne očekujte, ona se dobija drugim proizvodima.

Balea šampon za dubinsko pranje kose - Kupila sam ga da bih ga korisila jednom nedeljno, za spiranje ostataka koje na temenu ostave drugi proizvodi. Na akciji je bio manje od 200 dinara. Ne umem da vam kažem da li radi taj posao. Kosa mi je posle njega čista kao i posle svakog drugog šampona, ali neki drastičan efekat nisam primetila. Šampon kao šampon je sasvim ok, naročito za cenu, ali što se dubinskog čiščenja tiče, teško.


Amika bombshell blowout sprej za volumen - Malo sam ostala razočarana ovim sprejem. Kada ga naprskam na mokru kosu, pri feniranju doda malo volumena, ali ne drastično, a i meni volumen svakako nije problematičan na sveže opranu kosu. Drugog dana, kada se malo slepi, pa bih da živne, ovaj sprej mi nije davao nikakve rezultate. Veći volumen dobijem sa običnim suvim šamponom. Možda je to do moje kose, možda drugima odgovara, ja ga svakako neću kupovati ponovo, posebno na ne tako pristupačnu cenu od oko 700 dinara za malu mililitražu.

Nivea dvofazni uljani skidač vodootporne šminke - Ja ga obožavam, ovo mi je ne znam koja bočica po redu, uglavnom ga kupujem na akcijama, kada bude manje od 400 dinara, standardna cena mu je oko 500. Rotiram ga sa Baleinim dvofaznim, koje je duplo jeftinije, ali je ovaj za nijansu blaži za oči, a jednako efikasan u otklanjanju svega - vodootporne maskare, ajlajnera, ostataka lepka za trepavice, dugotrajnih ruževa. Koristim ga samo na očima i eventualno usnama. Ostavlja masan trag, što mi nije problem, jer posle svakako ide umivalica, i ostatak večernje nege. Sigurno ću ga kupiti opet.

Balea piling za normalnu kožu - Ovo je sasvim solidan blagi piling sa zrncima, ni previše grub, a opet ima blago abrazivno delovanje. Ako volite mehaničke pilinge, probajte ga, neće vam promeniti život, ali za oko 200 dinara, koliko košta, ne možete pogrešiti.


Freeman Barefoot balzam za stopala sa šljivom i nanom - Ovaj balzam namenjen je umornim stopalima, što moja svakako jesu, s obzirom da sam gotovo svakodnevno u pokretu, u štiklama. Od ovog balzama sam očekivala više. Osim lpog mirisa i vrlo prosečne nege, nisam dobila ništa više. Tekstura mu je tek malo gušća od losiona, i ako vam stopala trebaju jaču negu i oporavak, zaobiđite ga, i uzmite nešto intenzivnije. Ako su vam stopala u dobrom stanju i treba vam nešto samo za održavanje, ovo je ok, pakovanje je izdašno, oko 500 dinara je, dugo će trajati i lepo miriše.

Dove tuširalice - purely pampering sa cvetom magnolije i pistaćima, i go fresh sa smokvom i cvetom pomorandže - meni su Dove tuširalice zauvek omiljene, a ova dva mirisa sam kupila i potrošila bar po 10 puta. Kremasti su, lepo pene, ne isušuju, na akcijama manje od 200 dinara, bez zamerke. Mirisi su stvar ukusa, ali ima ih poprilično, neki će vam ležati sigurno.

Dove invisible dry dezodorans - takođe favorit, sigurno dvadeseti po redu, sigurno ga pet godina nisam promenila. Znam da ne spada u zdrave dezodoranse, ali ja sam celi dan u pokretu, pritom i treniram, tako da ja bez jakog dezodoransa ne mogu i ne planiram. Ovaj mi ne pravi nikakve iritacije i ne ostavlja mrlje na garderobi.


Potrošila sam i dva parfema - YSL Elle i Gucci Rush 2. Kao što rekoh, nije zahvalno opisivati mirise, ja ih oba volim, YSL posebno, kupiću ga nekad ponovo. Gucci je malo stradao, otišla mu je pumpica, on je dosta blaži i za mene nosiviji od svoje originalne varijante.


Evo i šminke:

Loreal Butterfly effect falsies maskara - možda i najbolja maskara koju sam ikada probala. Meni da i dužinu i volimen, i definisanost, ne kruni se i ne razmazuje, lako se skida, nemam zamerku. Doduše, za tri meseca je bila neupotrebljiva - potpuno se osušila, ali sam je ja svakako potrošila, pa nije bio problem. Ako je ne potrošite, a ona krene da se suši, poslužiće za donje trepavice. Na akciji je bila oko 850 dinara.

Bourjois 123 perfect tečni puder - moj omiljeni puder za svaki dan. Ima polumat finiš, srednju nadogradivu pokrivnu moć, sa jednim matiranjem T zone mi izdrži puno radno vreme bez problema, ne oksidira, savršen. U Jasminu je ok 1700 dinara, što je previše za drogerijski puder, pa ga ja lovim na akcijama kad bude oko 1200. Moja nijansa je 52.

Deborah Milano senka - to je ovo malo roze u sredini, i nekada je bila bež šimerasta senka, sećam se da je došla u nekom setu - morska zvezdica na rasklapanje je bila. Dušu sam joj uzela i sada je, što bi rekla Ana2Cats, vreme da se pozdravimo.

Bourjois 3D Effect sjaj za usne - pakovanje se izlizalo, nemam pojma koja je nijansa i broj, solidan sjaj lepe neutralne nijanse, prilično je dugotrajan za jedan sjaj, mada malo lepljiv. Ne verujem da ću ga opet kupiti, em slabo nosim sjajeve, em imam želju neke druge da probam.

Maybelline Color Sensational karmin u nijansi 140 Intense pink - Odličan kremast karmin u nijansi koja je sve, samo ne intense pink. Ovo je lepa toplija srednje svetla roze boja, idealna za svaki dan, uzela sam mu dušu, ali ne verujem da ću ga ponovo kupovati, jer tih nijansi imam milion, a još milion na listi želja. Košta oko 700-800 dinara.

Nyx Push up Brow olovka za obrve - ovo je čak druga koju sam potrošila. Odlična olovka, verovatno jedna od univerzalnijih sivkastih nijansi, sa kremastom nude stranom za hajlajt, šzo je izuzetno praktično. Kupiću je nekad opet, jer, iako u poslednjih nekoliko meseci popunjavam obrve samo nekom vrstom kremastog proizvoda, uvek volim da pri ruci imam nešto za brzinsko spremanje, za šta je ova olovčica idealna. U Alexandru je oko 800 dinara.

Essence dugotrajni tečni ajlajner - ja sam ovaj ajlajner koristila za najuži mogući doman upotrebe - maskiranje lepka na veštačkim trepavicama. Da, toliko sam velika picajzla. Dakle, stavim trepavice, sve se osuši, pa onda ako je ostalo mesta gde se vidi  onaj koren veštačkih trepavica, ili se beli lepak negde, ja to zamaskiram ovim ajlajnerom. Kakav bi bio sam, ne znam, koristim gel ajlajner. Naravno da ga za ovu upotrebu nisam ceo potrošila, osušio se posle izvesnog vremena, ali s obzirom da je oko 300 dinara, za istu upotrebu će biti opet kupljen.

Bourjois Happy Light korektor - ovaj korektor ću najbolje opisati ako kažem da ni za šta nije idealan, ali je za sve ok. U prevodu - malo je masniji za bubuljice, malo je suvlji za podočnjake, ali može da prođe i za jedno i za drugo. Najbolji je za dodavanje pokrivanja gde vam treba, a ne želite da dodate još jedan sloj pudera. Ja sam ga nosila sa sobom u neseseru, jer mi je za popravke bio idealan, sve što mi treba da popravim, mogu sa njim - i bubuljicu, i kolutove oko očiju, i ivice oko usana ako nosim tamniji karmin. Ne znam da li ću ga kupiti ponovo, za korektor koji živi u torbi mi je malo mnogo 900 dinara, koliko košta.


Aura Color Off skidač laka sa acetonom - mene ovi skidači nisu ni oduševili, ni razočarali. Miriše mi previše slatkasto, kao oni mirišljavi papirići koje smo skupljali kao deca.Nije mi isušio zanoktice, na šta su se mnogi žalili, bar ne ništa više od drugih skidača.

Lilly skidač bez acetona mi je omiljen, efikasan, nije prejak ne smeta mi miris. Ostavlja uljani trag, al ija uvek perem ruke posle acetona, a pre novog laka, pa mi to nije problem. Košta oko 100 dinara za ovu veliku bočicu, sigurno ću ga kupiti još milion puta.

Avon i Aura fiksatori - Pisaću o njima zajedno, taman da ih uporedim. Aurin je jači, bolje fiksira, ali ima onaj osećaj - naprskala sam lak za kosu na lice. Avonov je za nijansu blaži, ali prijatniji na licu. VIše mi se sviđa prskalica na Aurinom, jer je kao dezodorans, dok kod Avonovog može da se desi da bukvalno krupne kapi završe na licu. Ipak, meni kod Aurinog prskalica nekad zna da ne radi lepo, pa mi je uzalud što mi se sviđa kako je osmišljena, kad zeza i zaglavljuje. Ne znam da li je još neko imao taj problem. Avonov je dosta jeftiniji, na akcijama bude i po 250 dinara, Aurin je oko 450, i duplo mi se brže  potroši. Sve u svemu, meni je Avon bolji za svaki dan, Aurin eventualno za posebne prilike, ili za izlaske, kad baš treba da ništa ne mrdne.


I za kraj, lakovi za nokte, i ova kremica.

Loccitane krema za ruke u mini pakovanju koje je došlo uz Elle. Nisam neko ko će dati puno para na kremu za ruke, tako da full size neću kupovati, ovo malo je bilo zgodno za tašnu. Sama krema je dobra, ali nije revolucionarna.

Seche Vite - moj omiljeni top coat, bez koga praktično više ne umem da namažem nokte. Suši ih za minut, produžava rajnost, ujednačava izled lakova koji se teže mažu pa ostaju štraftice. Košta oko 450 dinara i meni traje po 4-5 meseci.

Eveline 3 in 1 top coat - solidan top coat, nije dobar kao prethodni, ali vrši posao. On je oko 200 dinara.

Golden rose Jolly jewels - loš bloger nije zapisao broj, a bacila sam ambalažu pre pisanja posa, tako da broj ne znam, ali to je ovaj zlatni sa roze česticama, i obožavala sam ga. Njima cene variraju od mesta do mesta, ali nije više od 250 dinara.

Rimmel Pro, nijansa Urban purple - odličan lak, dobra formula i trajnost, široka četkica. Ipak ga neću opet kupovati jer je kvalitet isti kao kod mojih omiljenih Golden rose Rich color lakova, koji su trećina cene.

Avon lak za nokte u nijansi Pastel pink - meni je ovo omiljena letnja milkšejk roze nijansa. Lak jeste krečast, znam da se mnogi žale da ga teško nanose, ali malo veštija ruka neće imati problem. Volim sve Avonove lakove i sigurno ću ga ponovo kupiti kada budu na nekoj akciji, tada su obično oko 200 dinara.

H&M lak u nijansi Honey I'm home - pokupljen na nekom putovanju, prelepa zagasita ljubičasta, ali formula očajna. Uz bazu i top coat ljušti se sutradan nakon mazanja. Dala sam mu šansu dva tri puta i poslala ga u kantu.

IBD lak u nijansi Whipped cream - ovo je odličan kreč beli lak, jednako dobar kao duplo skuplji Essie. Svi koji vole bele lakove znaju kako je teško naći dobar. Essie jeste odličan, ali je 1000 dinara, ovaj je malo preko 400 u Alexandru, i meni daje potpunu pokrivnost u dva sloja, bez  štrafti i rupa po noktu. Kupujem ga opet sigurno.

UH.

Toliko od mene u ovom postu. Pišite šta ste od ovoga probale i koristile, i pišite o čemu biste volele da čitate ;)

You Might Also Like

3 comments

  1. NYX push up olovka je zaibatsu odlična za brzinsko popunjavanje obrva, upravo sam pri kraju svoje i planiram ponovnu kupovinu. Seche Vite je predobar, ukoliko ne namažem njega kao top coat, onda mi se manikir ni ne važi :D

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман3. мај 2015. 07:40

    Prvo, ne moras se izvinjavati sto nije bilo postova, zivi se nenormalno brzo, jos kad se obaveze nagomilaju, uh :/, drugo - pohvale za pregledne postove, svaka cast :) Balein piling bih probala, ne volim jake abrazive :) Dove Invisible Dry ne menjam vec dugo, probala sam sve zivo, najbolji mi je, bez premca. Intense Pink sam nek.puta gledala u radnjama ali vec imam neke slicne nijanse pa ga nisam kupila. Essence tecni ajlajner mi se osusio dok sam se okrenula :|, ali nije bio los inace. Aurin fiksator sam i ja potrosila, cementirao mi je kozu pa necu ponoviti kupovinu, ali mi je zato Avonov odlican ! Prija mi sto je tako blag, kao da orosava :)) lice. A volim da citam o svemu, evo na primer, mozda bi mogla da napises nesto o svojoj kolekciji ruzeva ili tako nesto ? Just a suggestion :) Kristina

    ОдговориИзбриши