Latest Posts

Omiljeno u aprilu

By 06:37

Tako volim da prevrnem očima kada strani jutjuberi na početku svakog favorites videa zavape kako vreme leti i kako je opet vreme za favorite, i kako je već maj kad je juče bila Nova godina, a sada sam se i sama uhvatila za glavu od činjenice da smo već u maju i da ja ovaj post pišem na terasi, u šortsu i japankama. 

Elem, trudila sam se da se lepo ponašam i da ne kupujem nepotrebnu šminku, i držala sam se plana, tako da u ovim favoritima ima vrlo malo šminke, ali što se ostalih stvarčica tiče, ima od svega po nešto.


April je definitivno bio u znaku nove frizure. Ošišala sam oko 15 cm kose, nikada u životu nisam imala ovako kratku kosu uvek je bila makar do pola leđa, i sada sam prvi put poželela da se ošišam, i presrećna sam. Kosa mi izgleda svežije, gušće, i plava boja mi nekako lepše čuči na kraćoj kosi. Od proizvoda za negu kose najviše sam volela ova dva:



Serical Latte maska za kosu - ovo je čuvena i nadaleko hvaljena maska za koju ste sigurno čule. Ne znam zašto je ranije nisam kupila. Znam da je u Beogradu ima na pijacama, ima je i u online šopovima ali je tu skuplja. Znam da je na pijacama oko 300 dinara, ja sam je u Kragujevcu kupila u radnji frizerske opreme za nešto manje od 400, što je i dalje smešno jeftino za litar proizvoda. Ovo je maska koja je između proteinske i hidratantne, a proizvođač kaže da je namenjena prevashodno kosi tretiranoj blanšem, što moja jeste, Ne bih smela da tvrdim da bi od slame napravila svilu, moja kosa nikada nije bila iskrzana i spaljena, ali svakako je plava i ide ka suvoj, i ova maska je jako lepo zagladi, hirdrira, omekša i pripremi za feniranje. Kosa se posle nje isfenira brže i lakše nego ikad, bude svilenkasta i lepršava, tako da mislim da je ne bi bilo pametno koristiti ako planirate da pravite neke lokne ili talase, mislim da je idealna ako želite samo da se isfenirate. Miriše na mleko i karamele, ali ne preslatko i naporno. Ja je držim na kosi koliko god imam vremena.

Professional by Fama sprej za zaštitu od toplote - uvek mi je bilo teško da nađem sprej za zaštitu od toplote koji mi se dopada. Razni leave in proizvodi tipa Baleinog mleka sa mangom ili Revlon uniq 1 definitivno štite od toplote, ali je meni to dovoljno za sušenje fenom, i eventualno par provlačenja četkom, ali za neko ozbiljnije feniranje, presu ili figaro, uvek volim da nešto prsnem direktno na pramen pre tretiranja toplotom. Mnogi sprejevi su mi bili lepljivi i činilo mi se da mi maltene prljaju kosu. Volela sam Limix sprej koji je kao aerosol, ali mi se prebrzo trošio. Ovaj Fama mi je fenomenalan. Kupila sam ga u radnji frizerske opreme, bio je 800 dinara a jako je izdašno pakovanje i vidim da će mi dugo trajati. Miris je salonski, meni se jako dopada, pumpica je odlična i sprej lepo izlazi i raspoređuje se po kosi, ne lepi, nemam nijednu zamerku.


Sledeća dva favorita sam ranije koristila svakodnevno, onda ne znam iz kog razloga zaboravila i zanemarila, a sada sam ih opet uvrstila u svoju dnevnu rutinu i rezultati su fantastični.



Termalna voda Avene - odnosno termalna voda uopšte. Ne pravim veliku razliku između različitih termalnih voda, kupim onu koja je trenutno na akciji. Ova velika pakovanja obično budu oko 1200 dinara i traju po nekoliko meseci. Mnogi nisu sigurni čemu termalna voda zapravo služi, a odgovor je da je to zaista multifunkcionalan proizvod. Prodire u dubinske slojeve kože i hidrira ispod površine, dobra je kao tonik, odnosno za posle umivanja vodom, da vrati potrebne minerale koje smo sprali vodom i sapunom, umiruje osetlivu kožu, i naravno izuzetno osvežava. Odlična je za prašnjave prostorije, odnosno za nas koji dobar deo dana provodimo zatrpani papirima, za duge vožnje, za posle treninga... Treba li još da nabrajam ili je kupujete?

Aktivni kiseonik - zapravo vazduh za kožu. Specifičan je po tome što u svakom molekulu ima tri atoma kiseonika, ima antibakterijsko dejstvo, odličan za dezinfekciju i osvežavanje kože, odličan u borbi protiv mitisera i bubuljica, naravno u kombinaciji sa drugim proizvodima. Ja ga ne prskam na gazu kako piše u uputstvu, već ga samo par puta dnevno prsnem na lice. Najveće iznenađenje mi je što mi potkožne bubuljice nestanu u roku od dva dana, a inače bi im trebalo više od nedelju dana, i flekice od njih su minimalne. Ima ga u apotekama i u Liliju, i košta oko 500 dinara.


Sofi bršljan ulje za masažu - moj kompanjon u borbi protiv celulita. Ne verujem u skupe kreme protiv celulita. Pobornik sam zdrave ishrane i vežbanja, i taj životni stil negujem već godinama, i svela sam celulit na minimum, ali ga još uvek ima. Ne drastično, ali dovoljno da mi smeta, i definitivno neće nestati od vode, salate i čučnjeva, treba mu nešto da ga protera iz mog života. Ceo april sam koristila ovo ulje uz ručne masaže. Svako drugo-treće veče masiram noge ovim uljem, malo sam guglala kako treba da se radi masaža, malo sam pokušavala da reprodukujem ono što sam videla kada sam išla na masaže, strpljiva sam i uporna, masiram po 15-20 minuta jednu nogu, i svakako ne očekujem rezultate kao da sam otišla i dala pare profesionalncu, sigurno će trepati mnogo više vremena za drastične rezulzate, ali prvi se već vide. Onog najsitnijeg već više nema, a onaj uporni se malo pogoršao, što znači da izlazi na površinu spreman da bude uništen. Pratiću razultate kroz dalje postove.


Ovog meseca sam uspela baš lepo da pustim nokte. Ako me pratite na Instagramu videli ste da sam bila opseduta ovalnim dugim nude noktima. Ako me ne pratite, NESREĆNA SAM i promenite to ovde. Što se tiče lakova, tu je moj omiljeni Essie u nijansi Spin the bottle, verovatno najbolja formula na svetu. Mislim da je ova nijansa izašla iz asortimana, ali Essie ima najdivniji asortiman nude boja, i kada ovaj potošim sigurno ću se počastiti još nekom nijansom. Pored njega, tu su moji najdraži Golden rose Rich color lakovi, za tu cenu sigurno nešto najbolje što se može naći, Nude nijanse koje sam volela su 52, 120 i 130. Prva vuče na rozikasto, druge dve na taupe-ljubičasto, i različite su, majke mi :)



I za kraj, dva proizvoda za usne. Ako ste čitali blog i ranije, znate da volim nude usne, ali ne one svetle, krečaste, podgrejani leš nude, ali su me ovog meseca jako provlačile te svetle, a la Kim nijanse. Ipak, bila sam oprezna, pa nisam zamalterisala cela usta, već sam posle neke standardne olovke i karmina na sredinu usana dodavala jako svetao karmin i malo utapkavala prstom i obožavala efekat. Omiljeni karmin za te srhe bio mi je ovaj Mirjana kozmetika u broju 133, koji mi je u pakovanju maltene delovao kao korektor, ali zapravo je lepa hladna vrlo svetla roze boja.

Nyx SMLC u nijansi Istanbul - volim ovu liniju Nyx ruževa, pisala sam o njima ovde, ali sam se svetlih nijansi bojala, jer sam mislila da mogu da deluju aljkavo, tj da čine usne suvima , jer su mi svetle usne uvek lepše kremaste i blago sjajne nego mat. Ne znam kako sam prelomila da uzmem ovaj, ali nimalo se nisam pokajala. Na tamnijem tenu bi bio prelepa dusty rose nijansa, na meni presvetloj meni maltene dođe kao jarka rozikasto koralna toplog podtona. Obožavam ga, posebno za lepo vreme, jer da baš lepu svežinu mom tenu, a odličan je i u kombinaciji sa nekom smokey eyes varijantom. Kad pocrnim biće fenomenalan. Evo i svočeva.



Na kraju uvek volim da preporučim seriju koju sam volela. Ovog meseca nisam gledala ništa novo, ali sam jednog posebno sivog i lošeg dana rešila da se utešim jednom od najdražih serija ikada - Modern family, i za mesec dana sam opet pogledala sve sezone. Malo šta me uvek nepogrešivo oraspoloži kao ovaj skup ludaka. Ako niste gldali seriju, dajte šansu makar pilot epizodi, i mogu da se kladim u sve svoje karmine da ćete nastaviti sa gledanjem.


To je to za ovaj mesec. Pišite mi da li ste koristile nešto od ovoga i šta ste vi najviše volele u aprilu. Spremam vam nešto interesantno vezano za sezonu matura, venčanja i drugih proslava koja je u jeku, a bliži se i jedan giveaway, tako da, stay tuned! 

You Might Also Like

5 comments

  1. Blog ti je super, ima dosta korisnih stvarcica i informacija bas onolko kolko treba. sve pohvale. Ja sam na pocetku blogovanja ali pripremam sve i svasta. Posetite me na http://endicores88.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Ima ih po privatnim parfimerijama, evo spiska prodajnih mesta http://www.donjuancosmetics.com/gdenasima.html

      Избриши
  3. The NYX Istanbul looks gorgeous. And it will go well with your new Essie polish :)

    http://lowmaintenancebeautyblog.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши