Latest Posts

#Budinajlepša drugi deo - da šminka nigde ne mrdne!

By 06:59

Danas vam donosim drugi deo priče #budinajlepša koji sam posvetila posebnim prilikama, kada želite da date sve od sebe i zablistate u punom sjaju, a povodom sezone proslava koja je u jeku. Ako ste propustile prvi deo, pogledajte ga ovde, pisala sam o pripremama dan dva pre velikog dana, a danas vam pišem o onome što vas verovatno najviše zanima - kako da vam šminka što duže stoji na licu, da preživi veliki broj sati, sunce, iće i piće, đuskanje i poneku suzu radosnicu. Meni je dugotrajnost šminke izuzetno bitna i na svakodnevnom nivou, volim da kada dođem s posla ne izgledam kao načet sladoled, a sve to mi je posebno važno za neke ne tako obične dane. Ovi saveti mogu vam biti korisni i ako ih, u nekom vama prilagođenom obliku, uvedete u svakodnevnu rutinu, a posebno kada su u pitanju izlasci i posebne prilike.

Pa, da krenem od početka.



Svako šminkanje počnite na očišćeno lice, a idealno bi bilo da ga lepo isprskate i termalnom vodom i aktivnim kiseonikom. Umuknuću o ova dva proizvoda, ja više bez njih ne mogu da živim, ako ga je bar neko od mog blebetanja kupio, srećna sam :) Obavezna je neka krema za oko očiju, kako vam se korektor ne bi uvlačio u borice, a na početku na usne nacapajte poveću količinu nekog masnog labela, pantenola, vazelina, posebno ako ćete nositi neki mat karmin, da vam usne budu mekane. Kada dođe vreme da se stavlja karmin, pokupićete eventualni višak.


Prajmer uvek, prajmer svuda! Ne mogu dovoljno da naglasim koliko je važno pripremiti i lice, i oči i usne, ako zaista želite da to ne mrda. Na sreću, sve veći je izbor i na našem tržištu, pa možete birati prema svom tipu kože, i budžetu. Ja najviše volim silikonske matirajuće prajmere za lice, jako lepo se slikaju, za oči volim nešto u boji kože više nego providno, kako bi eliminisali venica na kapku, a što se tiče usana, ova Essence providna voštana olovčica je odlična prejeftina varijanta. Ide i na cela usta, a i malo okolo, da se karmin ne bi razlivao. Skoro sam vam na Instagramu pokazala da me je potpuno oborio s nogu Mac Prep+Prime lip primer, ali ipak sam rešila da vam ovde predložim 'veseli džep' varijantu.


Što se tiče odabira samih proizvoda, vrlo je važno da birate one koji su sami po sebi dugotrajni i vodootporni. To je pre svega važno za puder, jer i sa svom pripremom i fiksiranjem na svetu, neki lagani, skoro - pa - kremica puder neće stajati više od par sati. Ja trenutno obožavam Revlon Colorstay, ali mnoge devojke su mi pisale da njima ne odgovara. Najbolje je da odaberete nešto što vam je već poznato i provereno radi. To je još jedna bitna stavka - ne stavljajte nešto prvi put kada idete negde gde je važno! To nisu prilike za eksperimentisanje, svašta može da pođe naopako. Dakle, privereni proizvodi. Što se tiče maskare, i ako nosite i ako ne nosite veštačke trepavice, vodootporna maskara je neophodna. Sve i da vam obična maskara daje bolji izgled trepavicama, ne rizikujte panda eyes, toplota i znoj su neminovni, a ako ste imalo kao ja - i suze i sline jer se drugarica udala :)


Setovanje!!! Dakle, sav trud koji ste uložili u besprekorno nanošenje pudera, korektora, hajlajtera i krem konture, mora da se završi setovanjem svega toga. Možete se opredeliti za jedan lagan transparentni puder, poput Rimmel Stay matte, i to je sasvim, sasvim ok, ali oni malo luđi i teži za održavanje će nešto jače, poput Mac Blot pudera, staviti na zonu gde prosijavaju, nešto svetlo i lagano na predeo ispod očiju, konturu u prahu preko krem konture... E, ti prijatelji teški za održavanje su moja sorta :)


Nastavak priče o seovanju je taj što mislim da je apsolutno najproverenija metoda dugotrajne šminke ređanje kremastih i praškastih proizvoda. Ako mene pitate, ništa ne može da nadmaši kombinaciju krem+prah. Dakle, neka kremasta baza, pa onda senka. Kremasto rumenilo - hajlajter, pa onda u prahu. Što se tiče kremastih senki, Maybelline Color Tattoo su apsolutno sjajne, Nyx Jumbo olovke takođe, kao i njuhova krem rumenila i ovaj ilimunator, koji dođe kao rumenilo i hajlajter u jednom, obožavam ga. Prah se 'zalepi' za krem, i to onda zaista ne mrda.


Ako vam se, čitajući ovaj post, učinilo da je ovo o čemu ja pričam jako velika količina šminke na licu - u pravu ste! Ovo nije šminka za svaki dan, niti je lagana, niti je ima malo. Ako želite da izledate besprekorno, sve i da ste Queen B, podrazumeva se više šminke nego svakog drugog dana. Ogradiću se, ako ima vas koje ste zadovolji toniranom kremom i malo maskare, to je prelepo. Ja lično to ne postižem. Ipak, jaka šminka i teška šminka nisu isto. Dosta šminke na licu nikako ne mora izgledati teško. Prvo pravilo, ne stavljajte debele slojeve ničega, idite od manje ka više, nadograđujte gde treba, gde može manje, ostavite manje. I blendajte! Ništa bez blendanja. Neki sunđerčić tipa beauty blendera je zakon. Ovaj je Ebelin i odličan je. Dobro ga pokvasite, iscedite, i posle svakog sloja pudera, korektora, itd. pređite njime. Upiće eventualni višak, ono što se pouvlačilo u borice i linije, otkloniće eventualne tragove četke, i sveukupno doprineti besprekornom finišu i prirodnijem izgledu. Pre svakog setovanja prahom, ja pređem sunđerčićem.




I za kraj, fiksiranje. Meni je omiljen način fiksiranja klasičan fikstor kada završim sa kremastim proizvodom, a kada kompletno završim sa šminkom Fix+, iliti Fotošop u bočici, koji mi otkloni puderasti finiš i doprinese tom - I woke up like this efektu. 

Nadam se da ne mislite da sam nenormalna. Volela bih da sam vam dala neku novu informaciju, da ćete nešto od ovoga primeniti. Ako želite, podelite sa mnom pripreme za neki lep dan, možemo da se heštegujemo #budinajlepša :) Treći post u seriji stiže za koji dan, u međuvremenu mi pišite kako vam se dopao post, i koje su vaše metode i trikovi.


You Might Also Like

6 comments

  1. Svaka čast za post, uživala sam čitajući! Vidim da si oduševljena Nyx tečnim iluminatorom (ja sam imala loše iskustvo) pa me zanima kako ga ti koristiš i jel ti ne izaziva nikakvu reakciju?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja generalno nemam osetljivu kožu i retko šta mi previ probleme.. Ja ga utapkam preko tečnog pudera na jagodice, a preko stavim i hajlajter u prahu :)

      Избриши
  2. Super post :) Jel mozes samo da napises kako kombinujes termalnu i kiseonik?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Termalnu prskam uvek na očišćeno lice, maltene kao tonik, a potom aktivni kiseonik. Njega pršim i nekoliko puta dnevno, a ako imam neku upalu ili iritaciju, onda i na tufer, pa direktno na problemčić :)

      Избриши
    2. Termalnu prskam uvek na očišćeno lice, maltene kao tonik, a potom aktivni kiseonik. Njega pršim i nekoliko puta dnevno, a ako imam neku upalu ili iritaciju, onda i na tufer, pa direktno na problemčić :)

      Избриши
    3. Hvala,moracu da kupim kiseonik,jer termalnu imam :)

      Избриши